EPB

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een EPB-certificaat een verplicht document voor eigenaars die hun eigendom wensen te verkopen of te verhuren. Wij kunnen deze EPB-certificaten voor u opstellen.

Wij zijn gecertificeerde energieconsulenten met een gewestelijke erkenning. We geven u concreet en accuraat advies om de EPB-score van uw woning te verbeteren. Dit laat u toe zo snel mogelijk een energiebesparing te realiseren.

We beschikken over jarenlange ervaring en verstrekken deze certificaten sinds 2011.

ISOLATIE

Dank zij onze jarenlange ervaring in het afleveren van de EPB-certificaten, hebben we beslist om ons verder toe te leggen op de isolatie van woningen. In België zijn er momenteel zo’n 800.000 woningen slecht tot zeer slecht geïsoleerd. Dit betekent niet alleen een onnodige belasting voor het milieu, maar ook een enorme verspilling.

NIEUWS

Zonnepanelen in Brussel in 2018: verwachte veranderingen

Voor de installatie van minder dan 5 kW bestaat het principe van compensatie tussen afname en injectie dank zij een bi-directionele teller.

Het te factureren verbruik (kWh) = verbruik van het netwerk afgenomen – energie die op het netwerk werd geïnjecteerd.

In 2018 wordt er afgestapt van het principe van compensatie en zal dit vervangen worden door het principe van ‘beperkte commercialisatie’. Concreet betekent dit dat de klant zal gefactureerd worden voor de hoeveelheid aan energie die hij van het net afhaalt (meer compensatie zal mogelijk zijn) en dat de energieleverancier zal verplicht worden om een offerte op te stellen voor de elektriciteit die op het net werd injecteerd.

Meer details hierover zijn te vinden in de rubriek ‘Nieuws - 2016’.